Bibliotheek

FIQH MALIKI: De Ghusl, De Wudu, Het Gebed, De Vasten, De Hadj en Umrah

De Ghusl volgens de Maliki Madhab

Wanneer men in een toestand van grote rituele onreinheid geraakt, dan dient men de grote wassing, de Ghusl, te verrichten. De Ghusl kent een aantal voorschriften.Dit boek concentreert zich op de voorschriften die betrekking hebben op de Ghusl, gebaseerd op de methodiek van de Maliki Madhab. Door middel van tekst en plaatjes leert de lezer stap voor stap de Ghusl maken en alle regels die hierbij horen. Dit boek is geheel in de Nederlandse taal opgesteld.

De Wudu volgens de Maliki Madhab

Allah, de Verhevene, heeft ter rechte leiding van de mensheid Zijn Boodschapper, onze geliefde Profeet Muhammad (vrede en zegeningen zij met hem), gestuurd met een heel corpus aan voorschriften. Een deel van deze voorschriften heeft betrekking op Tahaarah (reinheid). Het hebben van zowel fysieke als rituele reinheid is een van de voorwaarden voor het gebed.

Het gebed volgens de Maliki Madhab

Het gebed is een van de belangrijkste en meest omvattende vormen van aanbidding. Geleerden, van vroeger tot nu, hebben talloze boeken geschreven over het gebed. Deze boeken zijn te verkrijgen in diverse talen, zoals het Arabisch, Turks en Urdu. Dit boekje in de Nederlandse taal, om zo in de behoefte van onze broeders en zusters te voorzien.

Vasten volgens de Maliki Madhab

Vasten in de heilige maand Ramadan is een van de vijf fundamenten van de Islam. Vanaf de dageraad tot zonsondergang laat de Moslim alles wat hij begeert aan fysieke en mentale zaken achter zich, om met volle toewijding het hart te vervullen met de gedachtenis aan Allah de Verhevene.

Hoe goed zijn we op de hoogte van de voorwaarden en regels omtrent het vasten? Wij danken Allah de Almachtige dat Hij ons in staat heeft gesteld om dit boekje samen te stellen, dat de voorschriften van het vasten op een beknopte manier uitlegt volgens de methodiek van de Maliki Madhab.

Hadj en ʿUmrah volgens de Maliki Madhab

De Hadj is het spirituele hoogtepunt in het leven van de moslim en is voor talloze mensen uit alle uithoeken van de wereld een langgekoesterde hartenwens waar ze een groot deel van hun leven naar uitzien tot ze worden geroepen om eindelijk in het heiligdom van Makkah en Madinah te mogen verschijnen. Tijdens de Hadj worden de eenheid, saamhorigheid, tolerantie, solidariteit, broederschap en gelijkheid van alle moslims ter wereld manifest.

Dit boek gaat over één van de vijf pijlers van de Islaam: de Hadj (bedevaart). Deze verhandeling is geschreven vanuit de wetschool van de vroegste geleerden van Madinah Munawwarah, namelijk de Maliki Madhab.