Kinderprogramma tijdens taraweh bij Thoriqul Islam

TARAWEH GEBEDEN SAAI VOOR KINDEREN?
Niet voor de kinderen bij Thoriqul Islam!

Gedurende de maand Ramadan vinden wereldwijd de taraweh gebeden plaatst, in de plaatselijke moskeeën. Zo ook in de Moskee van Thoriqul Islam te Pont Buiten, Suriname.

Het is een Kinderprogramma die wij zusters uit het niets hebben bedacht te doen.

Zuster Zahirah


Gedurende de nachten komen de broeders en zusters naar de moskee om de nachtgebeden bij te wonen. Ook de kinderen zijn van de partij, en hebben plezier in deze geweldige moskee. Er is namelijk een kinderprogramma waar de kinderen dagelijks met volle teugen van genieten. Dit is opgezet door de zusters en blijkt erg positief en functioneel.


Zo kunnen de ouders optimaal deelnemen aan de taraweh en worden de kinderen vermaakt en is de moskee hun speelplaats.

Wij spraken met zuster Zahirah, een van de initiatiefnemers van dit geweldige idee;

“Het is een Kinderprogramma die wij zusters uit het niets hebben bedacht te doen. Dus de kinderen bezighouden terwijl taraweh gebed en Koran recitatie wordt verricht, zodat de broeders en zusters gerust en gefocust hun salaat kunnen lezen, dat was the main idea.

En het lukt aardig ze bezig te houden. Zo zien we dat de kinderen ook beziggehouden willen worden, want ze werken flink zoals u kunt zien op de blaadjes, dit zijn enkele voorbeelden van de velen werken”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *