Geef de zakaat-ulfitr

Zakat-ulfitr

Elke moslim, die daartoe in staat is, dient de Zakaat-ulfitr uit te hebben gegeven vóór het ‘Iedgebed. Dit zodat ook de armen op deze dag de vreugde van de moslims delen en tevens als goedmaking van onze tekortkomingen gedurende het vasten.
Deze Zakaat-ulfitr bedraagt ongeveer drie kilo aan voedsel (bestaansmiddelen) wat gewoonweg wordt genuttigd in een land. In Marokko volstaat bijvoorbeeld drie kilo graan.

Deze zakaat geef je uit voor jezelf en de mensen die jij onderhoudt. Bestaat jouw gezin uit vrouw en drie kinderen, dan geef je Zakaat-ulfitr uit voor vijf personen. 

Zakaat-ulfitr dient als eten te worden uitgegeven en niet als geld. Aangezien dat het bevel van de profeet vrede zij met hem is. Wel is het toegestaan om iemand geld te geven, zodat hij daar eten mee koopt om het vervolgens te verdelen onder de armen.

Deze zakaat-ulfitr mag vanaf twee dagen vóór ‘Ied, oftewel de 28e van Ramadan worden uitgegeven en uiterlijk tot aanvang van het ‘Iedgebed. [kennisviamail.nl]

Hoe betaal ik mijn zakaat-ulfitr

De zakaat-ulfitr is vastgesteld op 7 euro per gezinslid en kan overgemaakt worden naar stichting IYAABA t.b.v. de djamaa’ah in Suriname, waar onze zusterstichting – Thoriqul Islam – de gelden verder distribueert naar de armen aldaar. Dit jaar is de nood in Suriname extra groot vanwege de economische situatie: sterke devaluatie van de Surinaamse dollar.

U kunt hieronder uw zakat-ulfitr betalen en het bedrag zelf aanpassen naar het aantal leden van uw gezin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *