Wat is terrorisme

Terrorisme en de koppeling naar islamitische groeperingen is geen nieuwe trend op het wereldtoneel. Want er is een (koude) oorlog gaande tegen de islam, welke niets meer is dan een oorlog van politieke ideologie. Maar een kritische blik op de geschiedenis kan ons meer vertellen over deze kwaadaardige strategie. En nu we het toch over het onderwerp terrorisme hebben, laten we eerst definiëren wat terreur is.

Als het gaat om geweld, angst en intimidatie op een natie, om een ​​politiek, religieus of sociaal doel te bereiken door ergernis. Zijn westerse naties dan niet meer schuldig aan exact dezelfde beschuldigingen? Gezien de lange lijst van misdrijven die hebben plaatsgevonden in naam van de bevrijding.

En ik ben geen complottheoreticus, maar ik wacht nog steeds op alle feiten over gebouw 7 (world trade center). De oorzaak van 9/11 opende de poorten van haat, voor een misdaad die slechts enkelen pleegden. Maar als je het mij vraagt, was dit stadium al lang voor Osama bin Laden bereikt.  Want er is altijd behoefte geweest aan een vijand, anders zouden de “goodguy’s” zich op geen enkele wijze kunnen onderscheiden.

Dus het verbaast me niets dat deze dwepers me proberen te beledigen door het beeld van mijn profeet te tekenen. Want dit zijn mensen die voortkomen uit een geschiedenis van intolerantie, racisme en onderdrukking. Wat bijzonder is, is dat onze regeringen geen reclame mogen maken voor tabak, omdat ze zeggen dat het dodelijk is. Maar verdedigen wel de vrijheid om reclame te maken voor haat, alsof het een ideaal is. En ze rechtvaardigen het in Jezus naam, alsof ze willen zeggen dat Jezus hetzelfde zou doen. Maar Jezus zei om de andere wang toe te keren, dus stop alsjeblieft met het spelen van deze dwaze spelletjes.

Want terrorisme is, christelijke fundamentalistische bombardementen op abortusklinieken en witte christenen die zwarte kerken verbranden, ook al delen ze dezelfde religie. Maar waar zijn alle gematigde christelijke stemmen die opstaan en roepen “Niet in mijn naam”, elke keer als er weer een gestoorde eenling op zijn route naar zijn bestemming gaat. Want het is ok dat de KKK nog steeds volledig opereert en niet alleen in de VS. Maar ik denk dat het logisch is als de grondleggers racistische slaveneigenaren waren, controleer je verleden maar als je hieraan twijfelt. 

Want als ISIS mensen levend verbrandt, voelt de hele wereld wroeging. Maar toen blanke Amerikanen zwarte mensen levend verbrandden; maakten ze er een nationale sport van. Hun kinderen bijeenbrengend zodat ze kunnen lachen om de vreemde bungelende vrucht. De genocide op talloze Afrikaanse moslims, van slavernij tot menselijke dierentuinen. Ja, dat waren voornamelijk moslims die tot slaaf werden gemaakt, en je gaf ze zelfs christelijke namen. Je ontdeed hen van hun geschiedenis, en leerde hen hoe ze zich moesten schamen. Je zegt dat je zo bang bent voor de sharia, maar je bent een natie vol gevangenissen. Je hebt je slaven weer opgesloten om voor centen te werken, zodat jij kunt chillen. En wat is het nut van een zwarte man in het witte huis als hij het nog steeds regeert volgens de regels van de massa? 

En als wij praten over Canada, oh Canada, wie zou jouw kunnen vergeten. Aboriginal kinderen werden uit hun huizen ontvoerd en gedwongen jullie hersenspoelscholen binnen te gaan. En nu hebben we Thanksgiving Day, alsof we je zouden moeten bedanken voor Africville in Nova Scotia, en de dode Chinezen arbeiders die de spoorlijn hebben aangelegd die welke nog steeds wordt gebruikt.

En de Fransen hebben het lef om te beweren dat ze de voorvechters van de mensenrechten zijn, nadat ze van de ene op de andere dag 1,5 miljoen mensen in Algerije in martelaren hebben veranderd. Mensen die besloten dat ze niet meer wilden lachen om de grappen van hun meesters, dus sneden ze zwangere vrouwen open om te zien wat zij droegen. 

Hoeveel kost bruin bloed, wat is de waarde van een mensenleven? Als Bashar ons overdag doodt; en Israël ons vermoordt in de nacht. Zouden Palestijnen niet dezelfde fundamentele mensenrechten moeten krijgen? Of roepen overlevenden van de Holocaust op tot dezelfde holocaust die ze moesten uitvechten. Terreur is de uittocht van mannen, vrouwen en kinderen in 1948, die gedwongen werden hun huizen in Palestina te verlaten om plaats te maken voor zionistische terroristen. Gewapend met westerse steun en nep-VN-resoluties, die ons dwingen door de woestijn te dwalen zoals Farao deed met Mozes.

Want wanneer witte mensen monopolie spelen, brengen ze het naar een heel ander niveau. Handelsnaties houden van eigendommen en grenzen afsnijden tijdens het genieten van een diner. Van de Spanjaarden in de Filippijnen tot de Nederlanders in Indonesië. Van de aboriginals in Australië tot door de CIA geïnstalleerde dictators in Latijns-Amerika. Tot de Portugezen in Brazilië tot de Italianen in Ethiopië. Van de Duitsers in Tanzania, tot de oprichting van Rhodesië gestolen rijkdom en immorele handel hebben ertoe bijgedragen dat Groot-Brittannië zo groot is geworden. Van de Bengalen naar de plantages in het Caribisch gebied, Afrikanen uit hun huizen stelende, en voor het Keniaanse volk, waarom vertellen we de wereld niet over de Britse wet. Zoals de gereedschappen die ze hebben uitgevonden om je testikels te verpletteren en er vervolgens af te scheuren, want als we het over terrorisme willen hebben, waarom beginnen we dan niet met de martelkamers in Jemen of de bezetting van Egypte, alsof de Britse heerschappij in Irak een soort paradijs was.

Geschiedenis kan verbazingwekkend zijn, maar ik denk dat het afhangt van wie die boeken zijn. Want het is gemakkelijk om andere naties te bekritiseren, terwijl de meeste van hun problemen daar door jullie daar zijn geplaatst. Meisjes blijven hun huid bleken in de hoop dat ze er op een dag wit uit zullen zien. Zet ons in uw gemeenschappelijke rijkdom, maar onder ons is rijkdom niet zo vanzelfsprekend. Jullie gaven ons leningen om ons land weer op te bouwen, maar tegen een prijs die we nooit terug kunnen betalen. Ze leren ons assimileren, zoals kleine aapjes uit hun kooi bevrijden. Ze denken dat ze ons een plezier doen door ons nieuwe slaven van het minimumloon te maken. Want deze westerse naties hebben bloed aan hun handen van generaties die ons komen achtervolgen. En ze blijven het proberen om hun misdaden te rechtvaardigen met politiek bleekmiddel, maar dat is onmogelijk. En het westen wil dat we teruggaan naar waar we vandaan kwamen, als een geadopteerd kind wat niet langer gewenst is. Maar jullie zijn degenen die in onze bedden kropen, en ons lastigvielen en nu weet je niet wat je met ons aan moeten. Want toen Irak werd binnengevallen, op zoek naar massavernietigingswapens, ontstond er een machtsvacuüm om te voldoen aan de westerse olieconsumptie. De witteman profiteert van de koloniserende naties, die het imperialisme gebruikte om de wilden te beschaven. En je hoeft geen racist te zijn om te profiteren van geïnstitutionaliseerd racisme. Maar ik weet en ik snap het, het is niet jouw schuld dat je zonder melanine geboren bent. Maar feiten zijn feiten en helaas geschiedenis neigt zichzelf te herhalen. Moslims hebben het terrorisme niet uitgevonden, in feite worden we meer geterroriseerd dan wie dan ook.

Maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat we gewoon een einde willen maken aan al het moorden. Maar als de tv me iets heeft geleerd, dan is het dat er geen helden zijn zonder schurken. Vroeger waren het de Duitsers, en een tijdje de Russen, de Japanners hadden het ooit slecht, en zwarte mensen zijn er nooit echt overheen gekomen. Dus ik denk dat het misschien gewoon de beurt is aan de islam om de vijand te zijn. Maar ik wil de vijand niet zijn. Het is al moeilijk genoeg om gewoon mezelf te zijn, als een zwarte, Afrikaanse zoon en moslim, die in een cultuur leeft die extreem vijandig tegenover mij staat. Maar in het belang van het algemeen belang moeten we spelen met de kaarten die we krijgen. Dus ik neem deze voor het team, want Steve Segal gaat niet tegen zichzelf vechten. Dus zeg welterusten tegen de slechterik, ik weet dat ik gemist zal worden maar het is de laatste keer dat je ooit zo’n slechterik gaat zien als ik.

Terror is..

By Boona MOHAMMED

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *